rkkiskola

Köszönjük,hogy meglátogatod weboldalunkat!

             

Örömmel értesítelek benneteket, hogy

Kecskés László "C" kategóriás verseny és tanítósegéd,

az IRON DOG Magyarországi meghonosítója, nemzetközi teljesítménybírója

iskolánkon segédel  vasárnaponként 12h-i kezdéssel!

Kecskés László

Iskolánkon immáron csak vizsgával rendelkező,tapasztalt,szakmailag magas fokon álló segédekkel együtt örző-védőzünk


A fényképek letölthetőek,de felhasználni csak az Rákosmenti KKI név feltüntetésével lehet!  

A feliratozott képek is csak a felirat megtartásával használhatóak fel a szerzői jogok miatt.

 

 

FŐMENÜ
     
KAPCSOLAT
     
AGILITY
     
Dog Dancing/Trükk klub
     
LINKEK
     
GALÉRIA
     
Rákosmenti Ebkavalkád
     
TI ÍRTÁTOK
     
RÉGI KLIPPEK
     
RKKI-tár
     
Figyelem! Újra jön a kullancs-szezon

Sajnálatos módon a tél múlása nem csak a kellemesebb időt,hanem a"kullancsos" időszak közelettét is jelenti.

Azért,hogy nyugodtan kutyázhassatok iskolánkon kellő időben meg fog történni a kullancs elleni permetezés.

Felhívjuk figyelmeteket,hogy sajnos már kertjeinkben is felbukkanhatnak a kullancsok,ezért érdemes elgondolkodni-családunk és állataink védelmében-azon,hogy lepermeteztesssük telkünket!

Hamarosan iskolánk oldalán is meg fogjátok találni annak a nagyszerű cégnek az elérhetőségeit,akik harcba szállnak ezekkel az apró de veszélyes teremtményekkel.

 

Természetesen addig is forduljatok hozzánk,ha szeretnétek felvenni velük a kapcsolatot!

 

Az alábbiakban ismét olvashattok a kullancsokról és az általuk terjesztett betegségekről:

 

 

A Kullancsokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók és az ellenük való védekezés

A Magyarországon honos 42 fajból 6 veszélyezteti a háziállatokat (és az embert).Kutyákon leggyakrabban 2 faj található meg hazánkban, de egy harmadik faj eseti behurcolásával is számolhatunk.

A fertõzõ betegségek kórokozóinak terjesztésében játszott szerepük:
A kullancsoknak közel kétszáz fertõzõ betegség kórokozójának terjesztésében van szerepük. Ezek közül vannak olyan mikroorganizmusok melyek kizárólag emberi megbetegedést, mások kizárólag vadon élõ állatok betegségeit okozzák, és vannak, amelyek kizárólag valamelyik háziállatfajt betegítik meg. A kullancsok terjesztette kórokozók okozta betegségek közül azok a figyelemre méltók, melyek emberi és állati megbetegedéseket egyaránt okoznak.

A különféle euryxen kullancsfajok egyedfejlõdési alakjai a vadállatokból a szívott vérrel veszik magukba a kórokozókat (vírusokat, rickettsiákat, baktériumokat, egy- vagy többsejtû parazitákat) és "oltják" tovább a következõ csípett áldozatukba.
Az ember és a háziállat megfertõzése azon múlik; hogy az adott földrajzi régióban az erdei állatok körében, milyen kullancs terjesztette betegség honos, mert annak a kórokozóját "oltják" tovább az emberbe vagy a kedvencállatba.

Hogyan terjesztenek fertõzést?
A kullancs közvetítette fertõzések leggyakrabban szúrással (nyállal) történnek. A kullancs azonban más módon is fertõzhet. A kullancs székletében is lehetnek kórokozók. A széklet beszáradása után az felporzik, s így a közelben lévõ ember vagy háziállat légúti fertõzést szenvedhet. A bõrsebbe került széklet is fertõzhet. Az elhalt kullancs testében élve maradnak a mikroorganizmusok, és a tetem porladása után is megvan a belégzéses fertõzõdés lehetõsége. A széklet és a tetem porladás után az állattartó épületek és a ritkán használt hétvégi bungalók takarítása során fertõzõdhetünk. A természetben legelõ birka, kecske, vagy tehén nyers tejének jólesõ kortyolásakor is fertõzõdhet az óvatlan kiránduló a kullancs által a kérõdzõkbe juttatott kórokozótól. A kullancsok terjesztette kórokozókkal fertõzött erdei állatok testváladékaikkal szennyezik a növényzetet és a természetes vizeket, ahol közvetett úton mi is fertõzõdhetünk. A fertõzött kullancs vagy ürüléke lenyelésével is bekövetkezhet a fertõzõdés, elsõsorban kisgyermek és kutya esetében.

Kullancsok által terjesztett fertõzõ betegségek:

Babesiosis
A babesia nevű kórokozó egy egysejtű vérélősködő, mely a kutya vörösvértesteit támadja meg. A babesiosis jól ismert, kullancs által terjesztett parazitózis, melynek klinikai lefolyása változatos lehet. Legjobban ismert a klasszikus szövődménymentes forma. Klinikai tapasztalatok alapján a betegség három megjelenési formáját lehet elkülöníteni (akut, klasszikus, krónikus).

Akut lefolyású babesiosis tünetei
Hirtelen jelentkező magas láz (40-41 °C), nagyfokú elesettség, lép megnagyobbodás, szabad szemmel látható vérfesték vizelés még nincs.

„Klasszikus” lefolyású babesiosis
Lázas állapot 2-3 napig, lép megnagyobbodás, vérfogyottság, citromsárga nyálkahártyák, vérfesték vizelés, „gyengülő” veseműködés.

Krónikus lefolyású babesiosis
Hetekig tartó váltakozó lázas-láztalan állapot, enyhe fokú vérfogyottság, lép megnagyobbodás. Vérfesték vizelés nem tapasztalható. Az ok kétféle lehet, vagy az immunrendszer „lépést” tart a fertőzéssel vagy egy másik típus a kiváltó ok. Ez utóbbi kórokozót (ún. „kisbabesia”) szórványos esetben, hazánkban is diagnosztizáltuk.

Lyme borreliosis (Lyme-kór):
Az egész szervezet betegsége. Fõ tünetei: kokárdaszerû borpír, láz, "nyári influenza" -szerû állapot, arcidegbénulás, látás-, hallás-, egyensúlyzavar, izületi- és izomfájdalom, szívritmuszavar stb. Egy tünet megszünése vagy megszüntetése nem jelenti a Lyme-kóros beteg gyógyulását.

Kullancsencephalitis (agyvelõ- és agy­hártyagyulladás):
Fõ tünetei: influenzaszerû állapot, láz, hányás, fejfájás, szédülés, bénulás, izom- és izületi fájdalom stb. E betegség kórokozója elsõsorban az embert, ritkábban a kutyát is megbetegíti.

Ehrlichiosis (vérzéses kullancsláz):
Fõ tünetei: láz, fejfájás, hányás, hasi fájdalmak, izületi és izomfájdalmak stb. A kórokozó az ereket támadja meg, ezért bõr alatti és nyálkahártyabeli vérzések és következményes sárgaság látható a betegen, íny- és orrvérzés kíséretében. Az ember és a háziállat (elsõsorban kutya) betegsége.

Q-láz (kérdõjeles láz):
A tünetek az emberben és a háziállatban a szerint alakulnak, hogy a kórokozó a tüdõt, a májat, vagy az ivarszervet támadja-e meg.

Tularemia (nyúlpestis): E betegség tünetei aszerint mutatkoznak, hogy a kórokozó milyen úton jutott az ember vagy a háziállat szervezetébe. (PI. Kullancscsípéssel, "bõrtularemia", légúti fertõzéssel: "tüdõ-tularemia" stb.)

Mediterrán foltos láz:
Dél-Európában e betegség kórokozóját a kullancsok közvetítésével a kutya adja át az embernek. Fõ tünetei: láz, bõrkiütés és pörkös fekély, hányás, tudatzavar stb.

TIBOLA: Fõ tünete a kullancscsípés helyén pörkös fekély, nyirokcsomó-duzzanat stb.

A kullancsok elleni védekezés:
Magunk és kedvencállatunk védelme érdekében kövessük állatorvosunk ajánlását és gyógyszertárakban, állatpatikákban vagy kisállatkereskedésekben kapható különféle készítmények közül rendszeresen alkalmazzuk a KILTIX kullancs és bolha ellen HÉT hónapig ható nyakörvet vagy a kullancs, bolha, szúnyog és légy ellen ható Advantix spot-on rácseppentőt. Ez utóbbi termék rendkívüli előnye, hogy kullancsölő hatása mellett a kullancsok megtapadása ellen is hat (ún. repellens hatású). Ez azért fontos, mert a kullancsoknak nem adatik meg a lehetőség, hogy áldozatukba csípjenek, így a gyorsan átjutni képes babéziák sem kerülhetnek be a kutya szervezetébe.

 

     
számláló
Indulás: 2006-11-18
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
pontosan ennyi az idő
     
Kutyanévnapok

 

     
Naptár
2018. Július
HKSCPSV
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
     
Fajtamentés

Foxi Rescue:

Foxi mentés

     
Geovisit

clock counter
     
In memoriam
     
facebook névjegy
Rákosmenti KKI

Reklámozd a saját oldaladat is
     
LINKEK-egyéb

mora, sopron, biorezonancia, homeopatia, colon, akupuntura

KUTYÁS OLDALAK:

MOSONMAGYARÓVÁRI KKI

www.kutyasceg.lap.hu

VIDÁMSÁG :)

 

NYUGODT ÁLMUNK ŐRZŐI:

MULTI ALARM ZRT

MÉDIAPARTNEREINK:

ZooManiaTV

 

 

BannerFans.com

     
Best-Top Számláló

 

 

     
látogatói adatok
IP
     
Tartalom

Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG &#9679; FANTASY SZEREPJÁTÉK &#9679;&#12300;&#914;&#923;SM&#923;IW&#12301; &#9679; FANTASY SZEREPJÁTÉK &#9679; EGY SZIGET + 24 MÁGUS &#9679; FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!