rkkiskola

Köszönjük,hogy meglátogatod weboldalunkat!

                             

Örömmel értesítelek benneteket, hogy

Kecskés László "C" kategóriás verseny és tanítósegéd, az IRON DOG Magyarországi meghonosítója, nemzetközi teljesítménybírója iskolánkon segédel

vasárnaponként 12h-i kezdéssel!

Kecskés László

Iskolánkon immáron csak vizsgával rendelkező,tapasztalt,szakmailag magas fokon álló segédekkel együtt örző-védőzünk

 


A fényképek letölthetőek,de felhasználni csak az Rákosmenti KKI név feltüntetésével lehet!   

A feliratozott képek is csak a felirat megtartásával használhatóak fel a szerzői jogok miatt.

 

 

 

FŐMENÜ
     
KAPCSOLAT
     
GALÉRIA
     
Rákosmenti Ebkavalkád
     
TI ÍRTÁTOK
     
AGILITY
     
VIZSGASZABÁLYZAT
     
RKKI-tár
     
KLIPPEK
     
LINKEK
     
A Kutya Újság Link

     
XTRA
     
Hírek/ cikkek
     
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     
LEGO

LEGÓ

Legó látszólag magyar vizsla,de valójában egy afrikai vadkutya,egy kanadai hód,egy amerikai pitbull és egy nehézpáncélos katonai bulldózer keresztezése.Viszont légionáriusnak van törzskönyvezve a sivatagszínű szőrzete miatt.Fél éves korában már úgy vadászott mint egy kiképzett,rutinos felnőtt vizsla.De ithon pokolian rossz.Állandó felügyeletet ígényel.Egyszer könnyelműen egy percre magára hagytuk addíg,amíg beeresztettük az ünnepi ebédre jött vendégeket.Ez elég volt neki arra,hogy a hatszemélyes ebédet lezabálja a terített asztalról,sőt még az asztalterítőt is megegye.

-Jó húsban van-jegyezte meg az egyik vendég.

-Meghiszem azt,tegnap megevett másfél fotelt-mondtam keserűen,ugyanis emiatt még leültetni sem tudtuk a vendégeket az ebéd romjai mellé.

De kezdjük az elején.Az idegenlégióban voltam kiképző őrmester akkortájt.Egy csempét csempésző karavánt indultunk elcsípni az újoncokkal.Egyszer csak a sivatagban megbotlottam valamiben.Harsogó köcsisköltészettel fűszerezett zengzetes vadászzsolozsmákkal nyugtáztam az esetet.De nicsak,amiben megbotlottam,megmozdult.Egy sivatagszínű kutyakölyök volt.Rögtön bevittem az oázis melletti erődbe és elneveztem Legónak,abban reménykedve,hogy kiváló légiós kutya lesz belőle.De hamar rájöttem,ebből ugyan sohasem lesz a karavánok réme.10 hetesen már gyönyörűen állta az Afrikában vadon tenyésző gyöngytyúkokat,de a gyöngycsempészekkel mit sem törődött.Nem baj,így is jó,hoz majd valamit a konyhára.Hozott is de nem úgy,akogy gondoltam.Az ezredes lefokozott a kutya miatt és beosztott a konyhára krumplit hámozni.Emiatt szöktünk meg Legóval a légiótól és kerültünk egészen véletlenül éppen Magyarországra.

 A nyelvüket kicsit nehéz volt megtanulni,de a cifra káromkodásokat hamar megismertem.Jelentkeztünk tagnak egy elfuserált gittegyletbe,hogy fele annyiba kerüljenek a nevezési díjak a tengeri malac hízóversenyeken.Vadászni kezdtünk.Először tengerimalacra,aztán sündisznóra,később pedig varacskos fülszarvú disznóra.Csodálkoztam azon,hogy ezek a magyarok nem gépfegyverrel vadásznak és nem lőnek mindenre ami mozog,hanem hurokkal dolgoznak,sötétben pedig fényszóróval és hangtompítós fegyverrel vadásznak.De hát úgyis látszik,ez itt helyi szokás.Nálunk a sivatagban nem volt probléma,ha akár kézigránáttal vadásztunk vagy légelhárító ágyúkkal a keselyűkre.Magyar honfitársaimnak azonban nem borzolta még fel  az idegeit az afrikai éjszakában felhangzó oroszlánbőgés.Akkor talán ők is kézigránáttal vadásznának.

 Legó azóta sokat fejlődött.Megtanulta az összerakós játékkal játszani és mosogatórongyot enni.Rendszeresen felmászott a mosogatóba és amit ott talált,elfogyasdztotta.Először megitta a mosogatószeres vizet,erre néhány tányért is elropogtatott,végül desszertnek a mosogatórongyot ette meg.Egy rendes kutya először széttépi a mosogatórongyot,és darabokban eszi meg.Ez nem,ez egészben nyelte le,csakúgy,mint a gazdi zoknijait,akárhogy dugdostuk is előle.Hihetetlen szimata volt,mindíg megtalálta.De a vadászterületen,mint egy álom,úgy dolgozott.Semmi hiba nem volt benne vadászati szempontból.Még kamaszkorú sem volt,amikor egy kb. 300 lépés hosszú vadcsapát simán kidolgozott.A fácánkakast meg vagy 150 lépésről légszimattal kiszimatolta.Viszont itthon válogatás nélkül mindent megevett.Hiába kínáltam csirkecombbal,a mosogatórongyot többre értékelte.Kikezdte fogaival a betonjárdát,a vakolatot leette a falról,sőt még a jegesedés miatt a járdára kiszórt hamut is felnyalogatta.Egy normális eb,ha nem éhes,az ebédjét később eszi meg.Ez nem,kiborítja a kajáját,és az etetőtálat eszi meg.Amikor egy héten belül már a harmadik etetőtálat vásároltam neki,az eladó tapintatosan megkérdezte tölem:

-Nincs ennek a kutyának valami baj a viselkedésével?

-Á nem ,csak ahogy nő,mindíg nagyobb etetőtálra van szükség.

A kutyaólat megeszi a saját feje fölül.Fél éves alig múlt,amikor már a második kutyaólat ette meg.Hogy leszoktassam róla,mindent megpróbáltam.Végső elkeseredésemben négyzetgyököt vontam Szent János evangéliumából,hátha ez megvédi legalább a harmadik kutyaólat,ha az előző kettőt nem is támasztja már föl.A kapott eredményt kinyomtattam számítógéppel,befestettem terepszínűre és kiragasztottam a kutyaólra,mint műalkotást egy szibériai tigris képe társaságában.De ez sem használt,azonnal leette róla,sőt ezek után még nagyobb étvággyal esett neki a kutyaólnak.Most már ott tartunk,hogy inkább a kutyám kezd átnevelni engem.Elkezdtem én is leenni a vakolatot a falról,és mintha a kutyaól deszkájának is jó íze lenne.

 

Krasznai Szomor Péter         


Happy Dog Elite Állattartási kultúra magazin I.évfolyam1.szám

     
számláló
Indulás: 2006-11-18
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
pontosan ennyi az idő
     
Kutyanévnapok

 

     
Naptár
2017. December
HKSCPSV
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
<<   >>
     
Fajtamentés

Foxi Rescue:

Foxi mentés

     
Geovisit

clock counter
     
In memoriam
     
facebook névjegy
Rákosmenti KKI

Reklámozd a saját oldaladat is
     
LINKEK-egyéb

mora, sopron, biorezonancia, homeopatia, colon, akupuntura

KUTYÁS OLDALAK:

MOSONMAGYARÓVÁRI KKI

www.kutyasceg.lap.hu

VIDÁMSÁG :)

 

NYUGODT ÁLMUNK ŐRZŐI:

MULTI ALARM ZRT

MÉDIAPARTNEREINK:

ZooManiaTV

 

 

BannerFans.com

     
Best-Top Számláló

 

 

     
látogatói adatok
IP
     
Tartalom

Alicia Vikander - A legbiztosabb magyar forrásod az Oscar-díjas színésznõrõl! Képek, cikkek, hírek, minden egy helyen!    *****    -----Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Design!----    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG -A LEGINFORMÁLTABB ÉS LEGTARTALMASABB MAGYAR HONLAP AZ ÉNEKESNÕRÕL - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! Azaz... Hol a sapkája??? Ó jaj! Most mi lesz? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Ha te is szereted az Arrow sikersorozat elbûvölõ házaspárját látogass el az ország egyetlen Olicity rajongói oldalára!    *****    Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony    *****    VIDEOJÁTÉK HONLAP! Retro játékoktól, a legújabbakig! Friss újdonság: Call of Duty: WWII és WoW: Battle for Azeroth!    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! De hova lett a sapkája??? Ó jaj! Elmarad a Mikulás-nap??? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Legfrissebb videojátékok, fõleg Warcraft és FPS játék hírek! Blog, Airsoft, Tech! Kattints ide!    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Hová bújnak a virágmanók, ha elered az õszi esõ? Nem találjátok ki? Nyuszi mama majd elárulja! Gyertek a Mesetárba!    *****    Nálam nincsenek AKCIÓK, minden elemzés BECSÜLET KASSZÁS, az oktatás pedig INGYENES! Keress oldalamon!    *****    Bavaria 42 2018ban is várunk szeretettel mindenkit egy felejthetetlen tengeri vitorlás túrára! Vitorlás tudás nem szükséges!! Bavaria 42    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - HA ELSÕKÉZBÕL SZERETNÉL INFORMÁLÓDNI, AKKOR ITT A HELYED - LEGFRISEBB HÍREK, KÉPEK, CIKKEK!    *****    Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints